GEOTEXTIL BIODEGRADABIL B2B BIOFELT

Geotextilul biodegradabil B2B BIOFELT este compus din fibre 100% biodegradabile, pe bază de lână naturală, Semințele, necesare înierbării, vor fi recomandate în funcție de aplicații și de zona climatică unde se va aplica.

Aplicații:
Geotextilul BIOFELT este fabricat in Romania și este utilizat cu succes în aplicații ca:
• Protecția și apărarea taluzurilor, prin fixarea vegetației pe acestea, în vederea evitării erodării și solifluxiunii taluzurilor (alunecarea lentă a solului pe pantele mici, ca urmare a îmbibării cu apă a depozitelor superficiale), prin acțiunea precipitațiilor și a vântului;
• Reconstrucția ecologică a terenurilor degradate și a terenurilor poluate, cu steril provenit de la termocentrale sau procesări miniere;
• Redarea în circuitul agricol a terenurilor contaminate.

Avantaje:
Este higroscopic, ușor de instalat si nu necesita întreținere ulterioară instalării, perioada de descompunere 3-5 ani.
Biofelt împiedică contactul dintre picăturile de ploaie și pământul afânat de pe taluzuri care, în caz contrar, ar fi fost antrenat în lungul pantelor, din cauza șiroirilor. În prima perioada de vegetație a plantelor, geotextilul constituie suportul mecanic de ancorare a rădăcinilor, astfel, pe suprafața geotextilului se fixează și dezvoltă inclusiv plante din flora spontană. După dezvoltarea stratului vegetal, geotextilul păstrează umiditatea solului (chiar și la temperaturi ridicate) și, prin degradarea sa naturală, eliberează în sol îngrășăminte din clasa NPK, atât de necesare plantelor pentru a se dezvolta.
Geotextilul poate fixa cenușile din haldele de steril, formate pe lângă termocentrale, sau sterilul fin, rezultat din procesarea minereurilor. Prin descompunere, în timp, geotextilul contribuie la îmbunătățirea solului cu substanțe nutritive, reintegrându-l în circuitul natural.